Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv

 

 



CETIS verksamhet och information 2021

Text och foto: Katarina Rehder, CETIS
Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 1, februari 2021

Förra året innebar en del förändrade planer, både för oss och för många verksamheter inom utbildning och skolvärlden i stort. Vi genomförde en digital konferens för gymnasielärare tillsammans med KTH i oktober och våra nätverksträffar blev digitala. Förändringarna innebär inte att arbetet står stilla, varken för oss, för våra nätverk, medarbetare eller sammarbetspartner.

Hur ser då året ut?

Förändringarna gör att vi väljer att inte genomföra de konferenser vi planerat för hösten. Det beror på att våra resurser inte riktigt räcker till allt vi vill göra, att det nu genomförs andra konferenser under året med ungefär samma målgrupp som vår samt att det fortfarande råder ett osäkert läge på grund av pandemin som försvårar planering av större arrangemang.

Under året samverkar CETIS med Skolverket och de andra nationella resurscentren kring implementeringskonferenser gällande den reviderade kursplanen. Det är ett tillfälle vi vill ta tillvara på och prioriterar det före våra egna konferenser. Dessa konferenser är planerade att genomföras i höst och datum kommer senare under våren. Mer information om dessa kommner att finnas på vår hemsida, på Kemilärarnas resurscentrums hemsida, Kemilärarnas resurscentrums hemsida samt på Skolverkets hemsida

Inspirationsmaterial och nätverk

Loggorna 200 timmar Teknik, Teknik i förskolan och Stad i förändring.
CETIS inspirationsmaterial 200 timmar Teknik, Teknik i förskolan och Stad i förändring.

 

I och med den reviderade kursplanen tittar vi över och uppdaterar våra inspirationsmaterial samtidigt som vi kommer med ett nytt material kring teknik och de globala målen. Se information om vårt senaste inspirationsmaterial i artikeln Hallå Susanne.

Nätverkande lärare på CETIS konferens.
Nätverkande lärare på CETIS konferens.

Vi har sett ett behov av nätverk, vilket framkom bland annat på gymnasiekonferensen. Vi lovade då att hjälpa till att starta ett nätverk för de som undervisar på teknikprogrammet.

Vi har nu dragit igång arbetet för dem som är intresserade att ingå i ett nätverk och mer information finns på vår hemsida. Där hittar du formuläret där vi samlar in intresseanmälningar och kontaktuppgifter till dem som vill delta och kanske också leda ett nätverk. När vi har en eller flera ledare och ett antal deltagare så kommer vi gå ut med information till alla som har anmält intresse. Tanken är att deltagarna i nätverket driver det själva, med en eller ett par ledare som styr upp träffarna. Vi hjälper till som stöd vid behov och träffarna kommer vara digitala.

Vi hoppas vi hittar flera vägar att ha kontakt med varandra under året, tveka aldrig att höra av dig med tips, frågor eller funderingar eller information om någonting du tycker är viktigt.

Väl mött under 2021!


Nyhetsbrev nr 1, februari 2021- startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -