Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till Teknik tillsammans startsida - 
Startsida -  kortkommando Alt + 1Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta -   Sök på Teknik tillsammans webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Arbetsområden

Teknik tillsammans.

 -  

Spara och förvara

Arbetsområdet Spara och förvara är under omarbetning och anpassning till Lgr 11.


Målgrupp: Årskurs 4-6

Här följer en kort beskrivning av arbetsområdet Spara och förvara. Hela arbetsområdet går att ladda ner via pdf-filen som finns längst ned på denna sida.

Arbetsområdet Spara och förvara - Teknik tillsammans.Att spara föremål och förvara saker har i alla tider varit viktigt för människan. Många barn sparar på saker som de tycker om. De har säkert erfarenhet av olika typer av förvaringar, kakburkar, chokladaskar eller smyckeskrin. Saker som man vill förvara kan vara allt ifrån snäckskal till leksaksfigurer. Ett problem med dessa saker är att de ganska lätt försvinner. En lösning på problemet är att göra en speciell behållare där man kan förvara sakerna säkert.

Barnens uppgift här är att identifiera någon/några sak/saker som är viktiga och värdefulla och göra en förvaringsask till dessa saker.

Övergripande mål

Målen med detta arbetsområde är att barnen lär sig att:

  • Bli förtrogna med hur olika förpackningar är konstruerade
  • Konstruera en egen förpackning

Delmål

För att på bästa sätt stegvis bygga upp barnens teknikkunskaper kan det vara bra att följa den angivna ordningen på arbetspassen. Det går dock bra att komplettera med egna moment om man önskar. Flera arbetspass kan antingen göras under en dag eller fördelas under en längre tidsperiod. Då man arbetar med de yngre barnen kan det vara bra att inte dra ut för länge på arbetet.

Hämta inspirationsmaterialet "Spara och förvara"

För att öppna pdf-filer behövs programmet Adobe Reader som är gratis. Instruktion för att ladda ned programmet finns under webbsidan Om webbplatsen

Relaterade länkar:

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -