Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv

 

 



Information från CETIS -
CETIS får ny hemsida och Nätverk för gymnasiet

Text: Katarina Rehder, CETIS
Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 2, april 2021

CETIS får ny hemsida

Förändringens vindar blåser, även för CETIS. Sedan en tid tillbaka arbetar vi med att förändra vår hemsida. Sidan kommer att få ett nytt utseende och finnas under LiUs huvudsida på ett tydligare sätt. Vår nya hemsida får samma utseende som LiUs huvudsida, men vi är fortfarande ett eget nationellt resurscentrum, med placering vid LiU.

Nya rubriker och nytt innehåll ska ge en tydligare koppling mot de olika stadierna och skolformerna. Vi fyller nu på med information om teknikämnets kärna, teknikämnets historia, hur vi ser att teknikämnet är en blandning mellan flera kunskapsområden och mycket mer. Naturligtvis kommer nyhetsbrevet Teknikundervisning i skolan, med aktuellt och brett innehåll, finnas kvar. Vi arbetar också med att tillgänglighetsanpassa vårt innehåll i större utsträckning. Tanken är att vår nya hemsida ska lanseras till hösten och fram till dess finns vi kvar på vår gamla adress. Hör gärna av er med frågor eller idéer.

CETIS nya hemsida - Rubrik Kompetensutveckling
Skärmdump från CETIS kommande nya hemsida - Klicka på bilden för en förstoring.

CETIS nya hemsida - Rubrik Om teknikämnet
Skärmdump från CETIS kommande nya hemsida. Klicka på bilden för en förstoring.


Nätverk för gymnasiet

Vi har fått in över 50 intresseanmälningar till digitala nätverksträffar för lärare på teknikprogrammet. Det är väldigt roligt att intresset är stort!

Drygt 10 personer har också visat sig vara intresserade av att vara med och leda ett nätverk. Den gruppen kommer träffas i slutet av april för ett uppstartsmöte där vi tillsammans kommer prata om hur vi på bästa sätt kan komma igång med nätverken.

Målet är att ha ett nätverk för respektive inriktning på teknikprogrammet, samt ett för kursen Teknik 1.

Vi hoppas att åtminstone några av nätverken kommer kunna ha sin första träff redan i slutet på den här terminen. Det bygger på att vi hittar ledare till alla nätverk. Du som har anmält intresse kommer få information och inbjudan via e-post.

Kontakt:
charlotta.nordlof(at)liu.se



Nyhetsbrev nr 2, april 2021- startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -