Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv

Teknikkonferenser i Växjö, Sundsvall, Eskilstuna och Stockholm.


Teknikkonferenser i höst – TiS 2020

Text och foto: Katarina Rehder, CETIS
Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 1, februari 2020

Från en av konferenserna i Norrköping.

I höst arrangerar vi konferensserien TiS 2020. Vi är på fyra platser i landet och tillsammans med respektive orts lärosäte vill vi träffa dig, som har intresse av och för teknikämnet, från förskola till och med gymnasiet. På tre av orterna vänder vi oss till förskola och grundskola och under en dag står gymnasiets Teknikprogram på schemat.

I höst har det gått två år sedan vi var ute på konferensturné. Tiden går snabbt och nya saker är på gång inom teknikämnet. Syftet med de regionala konferenserna är att mötas, inspireras och ta del av de nyheter som finns inom teknikundervisningen. Du får också möjlighet att träffa lärare från andra skolor och kommuner och knyta nya kontakter.

Här erbjuds intressanta workshops, föreläsningar och seminarier som täcker hela teknikämnets bredd. Föreläsarna är dels från regionen för aktuell konferens, dels från CETIS och Skolverket.

För grundskolan

För grundskolans konferenser är årets konferenstema
Teknikundervisningens djup och bredd. Då grundskolans kursplaner revideras ges förändringarna utrymme i programmet. Ytterligare kommer konferenserna innehålla områden som digitalisering, våra inspirationsmaterial för förskola och grundskola och flera andra områden som ryms inom teknikundervisningen. Programmet består av valbara aktiviteter, du som deltagare väljer vad du vill anmäla dig till utifrån ditt eget intresse.

För grundskolan arrangeras konferenserna på följande orter:

  • Linnéuniversitetet, Växjö, 24 september
  • Mälardalens högskola, Eskilstuna, 29 september
  • Mittuniversitetet, Sundsvall, 15 oktober

Konferensen pågår under en heldag.

För gymnasiet

Den 13 oktober i Stockholm är konferensen med temat
Teknikprogrammets djup och bredd riktad specifikt till gymnasiets Teknikprogram. Lärare med intresse för Teknikprogrammets olika inriktningar välkomnas till en endagskonferens fylld med inspirationsföreläsningar och många möjligheter till diskussioner. Du får information och kan diskutera Teknikprogrammets olika inriktningar, Teknikprogrammets fjärde år, de olika kurserna inom alla åren samt hur du kan arbeta i dem.

 


Nyhetsbrev nr 1, februari 2020 - startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -