Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv

Mingel bland besökare på ForskarFredag.
Mingel bland besökare på ForskarFredag.

CETIS på plats.
Susanne Engström och Katarina Rehder, CETIS
Foto: Jenny Olander, KRC

 


ForskarFredag

Text och foto: Katarina Rehder, CETIS
Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 4, november 2019

ForskarFredag arrangerades i slutet av september 2019 på 30 orter över hela Sverige. Drygt 16 300 besökare, över 500 forskare, doktorander, studenter och många fler besökte aktiviteterna för att delta i workshops, samtal, prova-på-aktiviteter med mera. CETIS fanns på plats på AlbaNova i Stockholm och passade på att samtala med lärare och elever, att knyta kontakter och att besöka flera andra utställare.

Civilingenjörsstudenter på KTH med sin egendesignade racerbil.
Civilingenjörsstudenter på KTH med sin egendesignade racerbil.

ForskarFredag är tänkt att skapa mötesplatser och dialog mellan forskare och allmänhet. Här visar man vad vetenskap är, hur forskning går till och hur vardagsnära forskning kan vara.

Ett av de viktiga syftena med dagen är att stimulera intresset för högre utbildning, forskning och innovationsanda hos unga. Målgruppen är den breda allmänheten men vi på CETIS önskade att träffa och samtala med de tekniklärare som kommit med sina elever till AlbaNova.

Elever bygger rymdraketer.
Elever bygger rymdraketer.

Nya möten

På ForskarFredag knöt vi goda kontakter och vi tackar alla som kom och pratade med oss och alla som delade med sig av sina aktiviteter. En spännande och intressant dag som vi hoppas resulterade i nya tankar och uppfattningar hos många.

ForskarFredag är en aktivitet som vi på CETIS besöker. Övriga är bland annat Skolverkets konferenser, andra lärosätens aktiviteter, vi medverkar vid olika symposier och så arrangerar vi egna konferenser. Nästa höst ses vi förhoppningsvis ute i landet under vår regionala konferensserie TiS2020.

ForskarFredag logga

ForskarFredag samordnas nationellt av föreningen Vetenskap & Allmänhet sedan 2006. Vi ser fram emot nya ForskarFredagar!

Läs mer på:
ForskarFredags hemsida

 


Nyhetsbrev nr 4, november 2019 - startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -