Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv

Bokomslag Agas uppfinningar under ett sekel.


AGAs uppfinningar under ett sekel

Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 4, november 2019

Den 25 september 2019 släpptes boken ”AGAs uppfinningar under ett sekel”. Mycket har skrivits om Gustaf Dalén och hans livsverk AGA. Den nya boken har, på ett systematiskt sätt, sammanställt all innovationsverksamhet Gustaf Dahlén själv bidrog med och den innovationsanda han skapade på AGA. Andan ledde till över 2 000 uppfinningar som i sin tur ledde till 10 000-tals patent världen över.

Den nya boken fyller därför en viktig pusselbit i svensk industrihistoria. Den 30 november i år är det 150 år sedan Gustaf Dalén föddes. Dagen kommer att uppmärksammas av bl.a. IVA.

Utgivare av boken är föreningen AGA-iterna, som bildades 2017. Föreningen är en sammanslagning av tre tidigare föreningar för AGA-anställda och deras närstående. Den ska fortsätta att via föredrag, studiebesök och utflykter inom såväl tekniska som kulturella områden söka bevara och utveckla ”AGA-andan”. De har också inlett ett samarbete med KomTek för att informera barn om teknik och innovationer. Vid intresse av att köpa boken, skriv ett mejl till HAcreatec(at)aol.com


Nyhetsbrev nr 4, november 2019 - startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -