Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv

QR-kod för att komma till prenumerationssidan.

Från och med nr 1, 2019 skickas Tekniken i skolan enbart ut digitalt.

 

Tekniken i skolan nr 4 2018

"- Det här numret är det sista som trycks, efter 24 år. Vi började, lite blygsamt med fyra sidor, nu har vi 12 sidor..."


Hallå där – Katarina Rehder!

Text och foto: Charlotta Nordlöf, CETIS
Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 4, december 2018

RedaktörDu arbetar med nyhetsbrevet Tekniken i skolan, som blir digitalt från och med nästa nummer. Vilka möjligheter och fördelar ser du med att gå över till det digitala formatet?

- Vi ser flera möjligheter. En av dem är att vi önskar vara miljömedvetna och vill hushålla med jordens resurser. Ett annat skäl är att vi tror att många läser nyhetsbrev, tidningar och all annan information på nätet. Dessutom ser vi att många av våra nya prenumeranter väljer att få nyhetsbrevet via e-post. Ytterligare skäl är att vi inte längre blir bundna till ett visst antal sidor. Nu kan vi ha längre artiklar, fler bilder och vi ska titta på om vi kanske gör om layouten. Det är inte riktigt bestämt.

Kommer innehållet förändras?

- Det blir nog inte så stora förändringar, men vi blir friare eftersom vi kan ha fler sidor. Möjligheten finns då att förändra innehållet och göra fler reportage och ta in fler medskribenter. Och som jag nämnt så får vi se om layouten kommer att ändras. Vi är inte riktigt säkra på det ännu utan vi får pröva oss fram. Målsättningen är att fortsätta spegla lärarnas verklighet, visa teknikämnets bredd, utmaningarna och tipsa om litteratur och berätta om forskning.

Hur gör ni för att behålla era prenumeranter? Många har väl ändå pappersvarianten?

- Det stämmer att fler prenumererar på papperstidningen än via e-post. Vi har informerat om förändringen här i nyhetsbrevet, på våra konferenser, via Facebook och på Instagram. Vi hoppas att så många som möjligt går in på vår hemsida nu och anmäler sin nya prenumeration där. Alla, som i dag får nyhetsbrevet i sin brevlåda, måste gå in och anmäla sin e-postadress för att fortsätta sin prenumeration.

Hur känns det inför förändringen?

- Det här numret är det sista som trycks, efter 24 år. Vi började, lite blygsamt med fyra sidor, nu har vi 12 sidor, och vem vet, kanske blir det fler framöver. Det känns lite tomt på ett sätt och jag har fått några kommentarer om att pappersversion är bra att ha i lärarrummet för att kunna bläddra i flera gånger. Det kan jag verkligen förstå men vi hoppas att vi behåller våra läsare. Inför konferenser eller andra aktiviteter i framtiden kan vi komma att trycka upp nyhetsbrev för att dela ut. Så alla ni som läser den här informationen, sprid vidare till dem ni tror kan vara intresserade.

Läs mer om
CETIS nyhetsbrev

 


Nyhetsbrev nr 4, december 2018 - startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -