Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv

Johnny Häger
Johnny Häger
Foto: Katarina Rehder


Detta händer på verket

Text: Johnny Häger, CETIS
Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 3, oktober 2018

Efter sommaren är verksamheten vid Skolverket i full gång. Det som ligger närmast som rör teknikämnet är färdigställande av de moduler i Teknik som kommer att ligga på
Lärportalen - Skolverket

I dagsläget återfinns bara delar av en modul som heter Teknikens förändring och som kommer att slutföras nu under hösten. Två andra moduler är under bearbetning - modulen Innovation och konstruktion och Den digitala världen. Bägge av dessa kommer att delpubliceras under september/oktober. Vidare anordnar Skolverket tre regionala NT-konferenser med fokus på Hållbar utveckling och bl.a. programmering.

Kursen Om programmering får en uppföljare vid namn Att programmera. Den blir som den förra - en webbkurs - och berör flera olika programspråk. Publiceringen blir senare under året. Skolverket har också fått ett uppdrag gällande fritidshem och två webbkurser tas nu fram i syfte att stärka fritidspedagogernas kompensatoriska och kompletterande uppdrag. Teknikämnet kommer att beröras på olika ställen i den kursen.

I samtal med de nationella resurscentrana, där CETIS ingår, avser Skolverket att under hösten 2018 och våren 2019 samtala och diskutera om strategier för NT-ämnena. Inte minst teknikämnet med dryga hälften behöriga lärare behöver goda tankar och lösningar för att upprätthålla en ändamålsenlig undervisning i landets alla skolor.

Har du funderingar eller goda förslag som kan stärka teknikämnet på olika sätt är du varmt välkommen att höra av dig.

Du når mig säkrast på e-post:
johnny.hager(at)skolverket.se

 


Nyhetsbrev nr 3, oktober 2018 - startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -