Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv

Bilder från TiS 2017.
Bilder från TiS 2017.

Foto:
Bild 1: Katarina Rehder
Bild 2-8: Christina Wallnér

Vad hände på TiS 2017

Text: Katarina Rehder, CETIS
Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 4, december 2017

Den 16–17 oktober genomfördes rikskonferensen Tekniken i skolan, TiS 2017 i Norrköping. Två intensiva dagar fylldes med teknikdidaktik, diskussioner, workshops, föreläsningar, mingel och utställningar.

Innehåll och utvärdering

Bland andra fanns Skolverket, NATDID och forskare på plats för att svara på frågor, Pär Holmgren, naturskadeexpert berättade om hur klimatet påverkas av bl.a. teknik, Dance Machine uppträdde och många, många fler delade med sig av kunskap, information, idéer och vi hoppas att ni alla hittade en eller flera programpunkter som passade er.

CETIS vill tacka deltagare, medverkande, utställare och alla dem som hjälpt till på olika vis. Nu tittar vi på de utvärderingar som ni skickat in och funderar på hur vi kan bli bättre, göra om eller behålla olika delar av vårt konferenskoncept. Vi ser bland annat önskemål om att digitalisering ska få större plats, att det ska finnas mer tid för frågestunder efter föreläsningar, att en del hade svårt att hitta till lokaler och att vår nya idé med mötestorget kändes aningen oorganiserad. I de utvärderingar som kommit in får vi också reda på att många känner sig inspirerade under konferensdagarna och närmare 97% ger konferensen positivt betyg i sin helhet. Det är kul tycker vi! Nu tar vi till oss allt, ris och ros och vi är glada att övervägande får vi positiva kommentarer. Vi ser också att det finns önskemål om fler goda exempel från ren undervisning, fler vill se hur kollegor gör ute på skolor och i klassrummet. Här behöver vi hjälp från er som är ute i verksamheten. Kom som idéutställare, anmäl er som föreläsare eller håll i workshops. Det är viktigt! Det är inte försent att komma in med kommentarer om TiS 2017. Skriv gärna till oss.

Kommande konferensserie

Nästa höst hoppas vi att vi ses igen, då ute i landet på vår regionala turné. Vi planerar för fyra orter och förhandlingar pågår med Luleå, Göteborg, Stockholm och Malmö. Definitivt besked kommer inom kort och håll utkik på vår hemsida. Där hittar du dokumentationer och bilder från dagarna i Norrköping. Ta gärna del av allting och tveka inte att höra av dig med kommentarer eller idéer inför nästa års konferensserie.

Läs mer i följande dokumentation:
Dokumentation från konferensen Tekniken i skolan i Norrköping 16-17 oktober 2017

Pär Holmgren föreläser på  konferensen TiS 2017.
Pär Holmgren höll en föreläsning med rubriken "Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt" - och det gällde "för vår planet" förstås! Foto: Christina Wallnér

 


Nyhetsbrev nr 4, december 2017 - startsida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -