Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv

TiS2016

Röster från några konferensdeltagare TiS2016

Text och foto: Katarina Rehder, CETIS
Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 4, december 2016


 

Ewa-Charlotte
Ewa-Charlotte Faarinen, lektor, LTU

Varför åker du på teknikkonferens?

- Jag nätverkar och träffar på lärare som har gått här på LTU. Jag träffar dem som är viktiga för mig och dessutom får jag reda på vad de gör. Det är roligt och viktigt, ett slags bevis på att jag gör rätt i min undervisning.

Det är också en chans att träffa dem man följer på nätet, i riktiga livet!

Vad har du fått ut av konferensen?

- Jag har fått chansen att sitta ned och prata med Johnny Häger från Skolverket. Jätteviktigt med de personliga mötena och utställarna är också oerhört viktiga tycker jag.


 

Robert
Robert Bellander, lärare, Gällivare

Varför åker du på teknikkonferens?

- För att få inspiration och för att säkerställa att jag är på rätt väg så att säga i mitt arbete. Ibland spånar man ju iväg och här får jag också reda på hur jag kan förbättra undervisningen. Jag får en chans att stämma av med kollegor. Jag söker också konkreta exempel och jag vill få exempel på god undervisning.

Vad har du fått ut av konferensen?

- Jag har t.ex. fått tips om code.org och Lego Mindstorms, hur jag kan få in det i just mina arbetsområden. Jag ser också hur ämnesövergripande arbete går att utveckla.


 

Erik
Erik Rönnqvist, Furuhedsskolan, Kalix

Vad önskar du i ditt arbete som gymnasielärare?

- Jag önskar få konkreta exempel med lärohandlingar och bättre kursmaterial för främst Teknik 2 på gymnasiet. Det finns inte ens en lärobok som det gör i Kemi och Fysik. Det tror jag beror på att dessa ämnen har funnits länge och Teknik är relativt nytt, dessutom har nog det gått in i andra ämnen tidigare.

Eftersom det inte finns så mycket material att utgå från i Teknik tror jag lärarens personliga intressen tar över. Då kan kunskaperna lätt bli varierande från skola till skola. Teknikämnet är tyvärr en het potatis som få vill ta i, t.o.m. på gymnasiets teknikprogram. Därför plockar vi in en del från yrkesprogrammen.


Nyhetsbrev nr 4, december 2016 - startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -