Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv

Hans
Hans Ehrnborg
Foto: Claes Klasander, CETIS

In memoriam

Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 4, december 2016

Vår vän och kollega Hans Ehrnborg är död.
Hans blev 80 år.

Hans gick i pension för femton år sedan. Då hade vi i drygt tio år arbetat tillsammans för att på olika sätt etablera och utveckla det nya teknikämnet. Han var vid den tiden sedan flera år anställd vid universitet med sin tjänst förlagd till Slöjdinstitutionen. Hans spelade en viktig roll i de flesta av våra projekt. Han hade god hand med CETIS ekonomi, såg till att kurser och konferenser planerades och genomfördes. Inte minst höll han – oftast med glimten i ögat – ordning på oss andra. De här förmågorna hade vi svårt att avvara och Hans blev kvar som konsult flera år efter pensioneringen.

Hans förmåga att skapa kontakter och bygga nätverk är omvittnad. Han drog sig aldrig för att ringa ministrar eller andra potentater när vi andra tvekade. Och för det mesta lyckades han få dem att ställa upp i olika sammanhang.

För alla dem som på olika sätt kom i kontakt med CETIS, allt sedan de första åren i början på 1990-talet, blev han väl känd och omtyckt. Många är de tekniklärare som under årens lopp kommit att betrakta Hans som sin vän. Engagemang, intresse och vänlighet var egenskaper som bidrog till detta.

En arbetskamrat och god vän har gått ur tiden, men hans minne kommer att leva kvar länge än.

Claes Klasander, Föreståndare CETIS
Thomas Ginner, Fd föreståndare, CETIS

 


Nyhetsbrev nr 4, december 2016 - startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -