Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv

Logga 200 timmar teknik

 

Ett annat liv i ett annat ljus - Klicka för att ladda ned en pdf.

 

 

 


Undervisnings- och inspirationsmaterial

Text: Katarina Rehder, CETIS
Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 3, september 2019

Du vet väl att CETIS har olika undervisnings- och inspirationsmaterial på vår hemsida?

200 timmar Teknik

Med "200 timmar Teknik" vill vi ge exempel på teman och områden att arbeta med i undervisningen. Materialet består av fem olika varianter med teman som syftar till att inspirera och erbjuda en helhetssyn på teknikundervisningen. Var och en av varianterna innehåller förslag på undervisningsteman för totalt 200 timmar fördelat på nio årskurser. Dessa kan mixas och erbjuder stöd för hur du kan välja undervisningsteman.
200 timmar Teknik - ett inspirationsmaterial

Från ved till www...

I "Från ved till www - när framtiden blev elektrisk" hittar du det historiska perspektivet på hur livet tedde sig utan elektricitet och hur det har förändrats fram till i dag. Materialet vänder sig främst till lärare i Teknik för årskurs 7–9 men är även användbart för lärare i bl.a. samhällskunskap och historia – för att få ett teknikperspektiv på ämnet.
Från ved till www - när framtiden blev elektriskt

Teknik tillsammans

"Teknik tillsammans" är ett undervisningsmaterial i Teknik för barn i förskola till årskurs 6. Tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11 och de övriga fyra är utarbetade efter den tidigare läroplanen. I höst kommer ett nytt arbetsområde som heter Stad i förändring - tekniska system i staden.
tekniktillsammans.se

LYFTIS

"LYFTIS" är ett fritt material för struktur i utveckling av skolans teknikämne. LYFTIS är ett upplägg för att långsiktigt stärka kompetens, förutsättningar och undervisning, baserat på hur företag arbetar med ISO14001. Det är gratis att använda för skolor, men med vissa restriktioner.
lyftis.se

 


Nyhetsbrev nr 3, september 2019 - startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -