Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv

 

CETIS logga.

 

 

 

 

 

Teknik tillsammans - ett inspirationsmaterial.

 

 

 

200 timmar Teknik - ett inspirationsmaterial.

Teknik i Förskolan - ett inspirationsmaterial.

 

 

 

 

 



Lansering och uppdateringar

Text: Katarina Rehder, CETIS
Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 4, november 2020

Precis som för alla skolämnen förändras innehållet i teknikämnet på flera sätt. Nya skrivningar tillkommer i och med revidering av kursplaner, m.m. I takt med detta behövs kompetensutveckling för skolans personal, från förskola till och med gymnasium. Från CETIS sida tar vi kontinuerligt fram nya inspirationsmaterial för förskola och grundskola. De material vi redan har arbetar vi om efter nya riktlinjer.

Stad i förändring - Teknik tillsammans

Nu lanserar vi ett nytt område i
Teknik tillsammans
serien. Det heter Stad i förändring – Tekniska system i staden. Materialet vänder sig till årskurs 4 - 6 och har sin grund i de tekniska system som finns i vår närhet, i staden. Det har testats på några olika skolor med goda resultat och efter revidering och ytterligare tillägg är det nu färdigt att lanseras. Titta gärna på de övriga områdena i Teknik tillsammans, Följande tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11: Kylskåpsmagneter och Vi gör musik är tänkta att arbeta med från förskola till och med årskurs 3 och Mjölkens väg är framtaget för årskurs 4 till 6.

Inspirationsmaterialet 200 timmar Teknik

Inspirationsmaterialet 200 timmar Teknik för helagrundskolan har reviderats för att passa kursplaneförändringana. Teman och områden har skrivits om enligt förändrade mål och de nya matriserna presenteras redan nu. Nytt matrisstöd presenteras under våren 2021. Syftet med 200 timmar Teknik är att visa exempel på teman som dels inte tillhör de vanligaste arbetsområdena och dels omfattar alla förmågor för att synliggöra ämnets bredd.

Teknik i Förskolan

I och med den reviderade läroplanen för förskolan Lpfö 18 har förskolans undervisningsuppdrag fått större utrymme. CETIS har utarbetat ett koncept med syfte att inspirera till att ytterligare utveckla arbetet med teknik i förskolan. De olika områdena i Teknik i Förskolan är Matbordets teknik, Teknikpromenad med "konstiga" upptäckter, Sova, Mataffären, Toaletten, Kläderna och skorna.

Läs mer om Teknik i Förskolan i artikeln
Teknik i förskolan - några erfarenheter

Du hittar samtliga inspirationsmaterial genom att klicka på loggorna till höger eller via vår
CETIS Resursbank - startsida


Nyhetsbrev nr 4, november 2020 - startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -