Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
 - Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida CETIS Resursbank / Nyhetsbrevsarkiv


Boktips

Utdrag ur CETIS nyhetsbrev nr 3, oktober 2016

Bokomslag Big world, small planet: Välfärd inom planetens gränserBig world, small planet: Välfärd inom planetens gränser

Bokförlaget Max Ström, 2015
Johan Rockström, Mattias Klum
Inbunden, 206 sidor
ISBN: 978-91-7126339-1
Pris: Cirka 230 kronor, exklusive moms

Den här boken har hyllats av forskare och politiker som en av de viktigaste böckerna inom miljöområdet. Boken tar upp frågan om hur vi kan transformera vår omvärld till en hållbar värld på en stabil planet. Med bilder, enkla diagram och inspirerande texter inser vi att vi har allt att vinna genom att koppla oss mot naturen och skapa välfärd inom planetens gränser.


Bokomslag Hur hänger det ihop? System för vatten och elHur hänger det ihop? System för vatten och el

Hands-on Science Text, 2016
Håkan Borgström
Inbunden, 64 sidor
ISBN: 978-91-8691733-3
Pris: Cirka 180 kronor, inklusive moms

Här får du veta hur vatten och el kommer hem till dig. Genom en resa i vattenoch elsystemet, från vattentäkt och elkraftverk och hem till dig - kommer du att förstå hur systemen hänger ihop. Här beskrivs också de smarta lösningarna som t.ex. vattenlås fungerar. Med skisser, illustrationer och bilder får du en översikt hur det ser ut i vårt land, men också hur det fungerar i andra länder. Du kan också bli inspirerad av att läsa om uppfinningar samtidigt som du blir utmanad i att fundera på hur framtiden kan se ut.


Bokomslag - Cykla! - två hjul som förändrade världen.CYKLA! Två hjul som förändrar världen

Ordfront, 2016
Lina E. Johansson, Maja Lagercrantz
Inbunden, 158 sidor
ISBN: 978-91-7037817-1
Pris: Cirka 220 kronor, inklusive moms

I städer över hela världen väljer fler och fler att cykla. När stillasittande tar fler liv än rökning, jorden hotas av klimatförändringar och städernas trängsel är akut - är cykeln en del av lösningen. Stadsplanerare, arkitekter och politiker tittar på de städer där invånarna väljer cykling framför bilen. Cykling har blivit en folkrörelse och en livsstil som kan påverka samhället på ett hållbart vis, ekologiskt, ekonomiskt, socialt och på flera andra vis. Här berättar de båda författarna om cykelns historia och om psykologiska och ekonomiska konsekvenser.


Nyhetsbrev nr 3, oktober 2016 - startsida

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -